vrijdag 3 januari 2014

BANGKOK / HAT YAI – IPOH













08.15 uur,  aankomst Nederlandse Ambassade. Even wachten aangezien er nog wat Thaise jonge dames kennelijk al vroeg aanwezig waren om hun documenten in ontvangst te nemen voor een toekomst elders?! Zij die veel meer te winnen hadden dan ik met slechts een verklaring om Thailand uit te komen, zij hadden de eerste kaartjes.

Het verliep allemaal snel en binnen een uurtje sotnd ik buiten met een mooie verklaring van de of namens de ambassadeur, om mijn paspoort maar als een uitreisvisum te beschouwen.  Helaas ging de vlucht naar Penang pas om 19,45 en was de aankomst 22.30, door een nog uur extra tijdverschil.

WJ ging ondertussen met de groep de grens over in Maleisie, en dat was allemaal niet spannend. Rond een uur of 11.30 kwam WJ bij Georgetown aan, en daar heeft hij wat rondgereden en is uiteindelijk in een cafe neergestreken met een boek en wat consumpties. Wachten …

Het wachten werd beloond en team 7 was om 23.00 weer compleet. Met een paar fikse tropische regenbuien uit Penang vertrokken. Bij een tankstation toch maar snel de kap dichtgedaan, en de tank volgegooid. Het was toen al 23.30 uur.

Een aankomst in de cameron Highlands zou nog wel kunnen maar zinloos zijn. Je ziet niks en martelt jezelf ook nog eens met een nacht zonder slaap.

Dus een nieuwe eindbestemming benoemd, Ipoh, een tamelijk anoniem klein stadje aan de westkust van Maleisie. In de Sun Inn een simpel kamertje geregeld. 02.00 als een blok in slaap gevallen, en om 07.30 weer op. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten