vrijdag 3 januari 2014

IPOH - SINGAPORE


















Een ontbijt gepakt bij de plaatselijke Star Bucks in Ipoh, koffie met croissants! Lekker.

Op naar de grensplaats, Woodlands (Singapore), ongeveer 530 kilometer snelweg. Een groen en strak ingericht Maleisie trok aan ons voorbij. De ene na de andere plantage oliepalmen, ananas en rubber trok aan ons voorbij. Wegen waren perfect, dus 130km per uur kon makkelijk.

Veel belangstelling kregen we onderweg, in het bijzonder ook van de motorrijders. Tijdens een stop langs de weg, ontstond er een leuk intermezzo, waarbij –jawel-  een vlag werd uitgewisseld.

Deadline was 14.00 bij de grens met Singapore. Wij waren er om 13.58 uur, en niet eens de laatste! Leuk om de groep carchallengers weer te zien. Samen de grens over met een wachttijd van ongeveer 4 uur, vooral aan de Singapore kant. Vooral niet aan ergeren.

Vlak voor de grens werden we nog verrast met een afrekening van tol. Genoeg Maleis geld hadden we dus niet. de rij groeit en groeit dan op zo n moment achter ons, en de hartslag van de tolport beambte neemt ook toe. Als de druk groot is, dan wordt alles vlooibaar. d`e eerder afgewezen 500 Thaise bat werd zo dus uiteindelijk geaccepteerd als betaalmiddel, en de poort ging omhoog. Dat herhaalde zich een 2tal kilometer verderop.

Een collectief euforisch gevoel ontstond na het passeren van de grens. We hebben Singapore gehaald. Sigaren in de berm werden opgestoken en handen geschud. Leuk. Op naar de Marina golf club voor een bier en officiele eind bestemming. Een leuk onthaal met champagne en een toespraak van de Ambassadeur in Singapore.

Een mooi zicht op de skyline van Singapore, gebouwd rondom Marina bay, en het sprekend gigantische hotel Marina Bay Sands, drie flats naast elkaar,  met als dak een soort schip van 200 meter lang,  ingericht met aan de uitersten, restaurants en in het midden een groot zwembad.

Naar het Mandarin hotel vertrokken, opgefrist en de bagage uit de auto gehaald op een manier, dat we alles moesten meenemen wat niet de container in zou moeten.  Rond 21.30 uur aangekomen in Holland Club, en een lekkere maaltijd gegeten met andere carchellengers. Het jaar uitgeteld en 2014 ingeluid! De auto achtergelaten met sleutel, voor verscheping!

Daarna nog de stad in, een bier gedronken wat niet helemaal smaakte wegens acute moeheid. Het was klaar. Terug naar het hotel, te voet. Taxi s waren overbezet, met nog 10.000 wachtenden voor u! Om 03.00 in bed geknald, en heerlijk geslapen. De volgende dag nog Singapore verkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten