vrijdag 3 januari 2014

BANGKOK – HAT YAI

















07.15 uur, vertrek van wj uit Sheraton Bangkok. Wat een klote situatie! Het is niet anders. In elk geval goed de weg verkend zodat hij soepel Bangkok uit kan komen. De rest van de weg langs Chumphon richting Hat Yai verliep soepel. Kilometers wegknallen, en dat kan WJ wel!

De omgeving was zoals we  al een beetje gewend waren. Thailand is georganiseerd en ingericht, overal. Het is ook vrij vlak, dus dat maakt het land makkelijker leefbaar en bereisbaar. Het werd wel nog warmer en tropischer. Het zuiden van Thailand laat al de invloed van de Islam zien. Een wat afstandelijker sfeer, die soms als vijandig wordt uitgelegd.
Hai Yai is een niet spannende plek, maar de maaltijd deed veel goed bij WJ. Ook een warm welkom terug in de carchallengde.

Ondertussen had JJ in Bangkok peentjes zitten zweten bij de KLM desk. Zou het paspoort ook echt aankomen. Dat bleek en het leek wel een goudstaaf in mn handen. Wat ontzettend gaaf! Direct een ticket Penang gekocht en nog een print van mijn geboekt vlucht vanuit Singapore als bewijs meegekregen. Nu resteerde alleen nog de verklaring van de ambassade, maandagochtend …

De rest van de dag in Bangkok me prima vermaakt. India town, China town, liggende boeda, en een sportcafe voor wat bieren en vermaak. Vermaak bestond uit Thaise dames die vrij onschuldig bij wat biljartpoolende witneuzen rondhingen. Het grappige was dat de dames zowaar ook een biljart keu ter hand namen om een potje mee te doen, en de kerels alle hoeken van het veld lieten zien. Komisch.

Na een nieuwe rugzak, en kopies via het hotel van alle paspoorten en de politieverklaring gemaakt te hebben, was ik klaar voor de maandagochtend. Vroeg naar bed en nog een waardeloze film met Brad Pitt gezien, die niet overtuigend de wereld probeerde te redden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten