vrijdag 27 december 2013

GUILIN REST DAY











































Beste mensen!
De omgeving van Gui Lin is prachtig. Diverse outdoor acties zijn mogelijk. Met rally team 13, Rob en Bas hadden we besloten om een mooie tour binnendoor naar Yangshuo te maken, om van daaruit mountain bikes te huren.
Dat liep dus even anders. Onze route binnendoor bleek een uitdaging te zijn vergelijkbaar met onverharde routes in Mongolie. Dwars door het Karstgebergte over een weg under construction, heel smal met zo nu en dan een afgrond angstaanjagend dichtbij, over glibberige en rotsachtige stukken.
Zouden we de Z3 dan op onze rustdag aan gort rijden ? En hoe leggen we de gidsen uit dat we ergens zonder hun medeweten in de binnenlanden zijn als we stranden ? Als t goed gaat zijn we helden, als t fout gaat enorme sukkels. Nou ja, eerst maar overleven, uitstappen, stenen verleggen en puzzelen welk modderspoor het beste zou zijn. Maar wat een geweldige route en omgeving! Fantastisch! 
Het ging goed, en de binnendoor weggetjes met kuilen en gaten waren een peace of cake. We zijn gestopt bij een tentje waar we met gebaren en aanwijzen onze lunch samenstelden. Groente aanwijzen in de tuin was redelijk onschuldig, maar de kip die ook door ons werd aangewezen kon daarna nog slechts een kwartier van deze aardbol genieten. Binnen een half uur stond een geweldig maal op tafel in de zon in een gehucht met de Z 3 en Mini countryman op de achtergrond. Helemaal top.

Moe en voldaan kwamen in het hotel aan om een uur of 18.00. S avonds op tijd gegeten en vroeg naar bed. Einde rustdag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten