zondag 29 december 2013

REST DAY IN VIENTIANE


















Eerste kerstdag, 26 graden in een oud koloniale stadje aan de Mekong. WJ is jarig, 49 jaar. Een ontbijt met vele kussen en handschudden valt hem ten deel.

WJ geniet van het zwembad en zijn boek. Ik bezoek het hospital tegenover het hotel, waar een museum is over de vele bombies die de Amerikanen op Laos hebben losgelaten. Klein en indrukwekkend. Het land ligt nog met ongeveer 30.000.000 bommen vol. Elk jaar vinden ze er nog 100.000. Zo n 20.000 na oorlogse slachtoffers zijn er geweest, met nauwelijks een compensatie vanuit Amerika. Een andere kant.

Auto nog maar eens laten wassen. Had weer veel bekijks.

Op de fiets Vientiane in, en de sites gezien. Lekker biertje gedronken en aan de oever van de Mekong bij zonsondergang, de voeten en handen een manicuur behandeling laten geven door een locale tiener, voor 20.000 kip (2 euro).

Terug in het hotel onze gekochte kerstpakken aangedaan, en een leuk kerstdiner bijgewoond. Met een slok op vervolgens met 3 kerstmannen op fiets het nacht – kerst – leven van Vientiane verkend. Was erg leuk en om 04.00 tevreden in bed omgevallen. WJ werd ’s nacht wakker met zijn kerstbaard nog op z n gezicht. Een intensieve verjaardag …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten