donderdag 26 december 2013

JISHOU - GUILIN




























Beste mensen!
Vanuit Jishou met een frisse morgenochtend geconfronteerd door een regenbui was de stad en omgeving schoongespoeld. Na enkele dagen smok, een prettige ervaring. Het team met de rode jeep kon niet vertrekken, want er moest een lager aan het linker voorwiel worden vervangen. Het zou een rit worden langs over vooral binnenwegen, wel zo prettig na de vele snelweg kilometers.

En wat een mooie rit werd het! We hebben geluncht in een stadje, in een noodlebarretje op krukjes met vier man voor twintig yuen, €2,50. Heerlijk. Tijdens onze maaltijd werden we ruw gestoord met het bericht dat de stad moest worden ontruimd, wegens een aankomende militaire kolonne. Onze auto's zouden in de weg staan?! Enigszins bekend met het eigen belang van de gidsen, namen wij dit met een behoorlijke korrel zout. Samen met de Van Dobben's terwijl de andere teams opnieuw naar een kansloos benzine station werden geleid met even trieste maaltijden. Wij sloten bij dit troosteloos tafereel, zonder probleem, later aan. Een militaire kolonne, nooit gezien.
Het vervolg van de weg was door een schilderachtig landschap met bergen en dalen en locale industrietjes, veel houtverwerking. Dat alles leidde uiteindelijk tot een aankomst in het donker in Guilin.
Een mooie etappe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten