zaterdag 28 december 2013

GUILIN - NANNING
































Het was prachtig weer, iets meer heiig dan gisteren. Dat maakte dat de rijervaring van gisteren nog zoeter smaakte.
De eerste 65 km was naar de plaats Yangshou waar we gisteren zouden hebben gestopt om te mountainbiken. Daar is het niet van gekomen. In Yangshou een beetje rondgelopen, en een bezoek gebracht aan de plaatselijke markt. Tsja dat is dus weer een stukje echt China, raw dus. Alles wat de natuur aan levende wezens te bieden heeft, wordt door Chinezen gegeten. Honden, katten, pluimvee, varkens schildpadden en ga zo maar door. Levend en dood, of aan het doodgaan. Het was er allemaal. Zo nu en dan wel effe slikken, maar het is een werkelijkheid die je in China toch ook gezien moet hebben.
Een tentje gevonden waar we een lekkere bak koffie gedronken hebben. Daarna de weg richting Nanning vervolgd. Mooi binnendoor, met nog steeds veel Karstgebergte om ons heen. Het ziet er uit alsof reuzenvingers uit de aarde omhoog komen, tussen rijst, fruit- en groentevelden.
Overal is fruit te koop en t oogt subtropisch. De temperatuur is ook eindelijk wat lente achtig. Gaaf om zo ook cabrio te rijden. De laatste 200 km was op een onwijs nieuwe racebaan. Niet normaal, met de Z3 alles en iedereen weggeblazen. Diverse auto s kwamen even naast ons - wij hielden dan even in - om foto s te maken en te zwaaien. De Z3 is absoluut de meest aansprekend bak die rondrijdt. In alle dorpen en steden staan mensen met de mond open ons aan te gapen of ze wuiven of roepen enthousiast bij het zien van de Z3.

Om 18.30 aan gekomen in het Diamond hotel, van ook nu weer deze miljoenen stad van rond de 8 miljoen inwoners. Lekker douchen, eten en borrelen. Morgen naar Vietnam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten