donderdag 26 december 2013

BEIJING - ZHENGZHOU CHINA












Vandaag vroeg op voor een lange rit van tenminste 700 km richting het zuiden en een beetje naar het Westen! Dat betekent dat we het meest oosterlijk deel van onze reis hebben gehad.

De rit zelf werd gedomineerd door smok. Na de eerste smok in de randen van Beijing denk je nog, na 30 km zal het wel voorbij zijn. Maar nee, het duurde en duurde maar voort. De hele dag, gedurende de hele route, die wat uitliep, over 850 km.
De smok verschilde ook in kwaliteit. Alsof het nog niet genoeg was, werd er her en der nog een lekkere dot petrochemische rotzooi aan toegevoegd, waardoor je bijna niet kon ademhalen. Hoe mensen hier kunnen leven?

Van de stralende zon aan een wolkenloze hemel weinig gezien dus. Een saaie en lelijke rit langs diverse anonieme steden die ieder voor zich ontzettend groot zijn. De enorme aantallen flats, en ook flats in aanbouw. Het is gewoon niet te geloven. 

Ook werd aan de snelweg gewerkt, verbreding. Echter dit werk aan weg liep over ongeveer 200km. Keurig afgezet met de bekende middelen etc. Het wordt allemaaal zo groots aangepakt.


Voor het eerst hebben we vandaag onze handschoenen uit kunnen laten tijdens het auto rijden. Je merkt nu dat de temperatuur niet of nauwelijk onder nul komt. Overdag begint het aangenaam te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten