donderdag 26 december 2013

ZHENGZHOU - YICHANG













Als je het hotelraam uitkijkt word je al niet blij. De smok is zo erg dat het naastgelegen gebouw slechts vaag is te zien. Bij het wegrijden uit deze stad zien we nota bene een pelotonnetje mountainbikers een zondagsrondje maken. Dat zullen vast zwaar verslaafde rokers zijn, voor wie het trainen in smok een soort kik is?

En maar weer door met rijden in de smok en een troosteloze blik op de Chinese snelweg en wereld er omheen. 

Wie ook door smok en weer altijd bezig zijn, zijn de vegers. Het schoonvegen van de snelweg is zo iets als je eigen stoep schoonvegen. Om hoger in de communistische partij te komen krijg je waarschijnlijk een paar jaar een soort krantenwijk, een paar honderd meter snelweg, met de opdracht veeg dit stuk schoon.
Schoonvegen is relatief. Dit houdt namelijk niet in dat de berm ook schoon moet zijn of blijven. Dus zie je de vegers het vuil gewoon in de natuur langs de weg gooien. De weg is dan immers schoon? 

De Chinezen gaan graag uitdagingen aan in wat een voertuig allemaal kan vervoeren, en het liefst zoveel mogelijk in een keer. Een vrachttrailer met drie rijen van nieuwe auto s was toch wel apart om te zien. Eentje beneden en twee naast elkaar boven, handig!
Je kunt ook auto schuin dwars op een trailer parkeren, dan kan er netje eentje meer mee. Andere varianten hebben we ook gezien.

Om een beetje mee te doen met een locale gewoonte hebben wij onze auto ook voorzien van twee rode lappen om boze geesten te verjagen.

Halverwege deze rit zien we het landschap veranderen in een grote moestuin. Het wordt dus groen, althans de basis is groen voorzien van een laag smok stof. Kolen, sla en nog meer van dit spul en ook rijstvelden. Leuk, we komen een beetje uit de koude en grauwe sferen.

S avonds de couleur locale op gesnoven door een disco dans bar te bezoeken. Wel grappig maar na twee biertjes was t wel mooi.  Terug naar het hotel gewandeld via diverse straatjes waar men nog volop met eten en eten maken bezig was. Leuk om te zien.


Voor het slapen gaan kreeg onze BMW nog een vip plaats voor het het hotel bij de hoofd ingang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten