donderdag 12 december 2013

OLGI - MONGOLIA






















Beste mensen!

Ogenschijnlijk een makkie. Nog ongeveer 150 km naar de grens over een prima weg door de bergen. Dat was ook zo, totdat bleek dat de visa voor Rusland op 2 december waren geeindigd, en wij allemaal op 3 december nog in Rusland rondreden.
Ga er maar aan staan om dat even soepel op te lossen in een land dat nog maar 20 jaar geleden iets losser van het communisme is gekomen. Njet dus. 50 km terug rijden om in het laatste dorp een dagvisum te regelen, etc etc. pas om ongeveer 17.30 uur passeerden we de grens, en dan is het nog 20 km door niemandsland. Pas dan is er de Mongoolse grens, en die sluit om 18.00 uur. Je kunt dan een soort van in between eindigrn. Je bent uit Rusland, maar komt Mongolie ook niet meer in ?

Inderdaad met wat roebels liet de douane ons nog wel door, maar de afdeling invoer auto's niet meer. Komt u morgen maar ... Daar stond het gezelschap dan. 2 grensbeambten stellen hun huizen beschikbaar en daar heeft een groot deel van het rally gezelschap in geslapen. Een ander bleef slapen in hun auto s, meer of minder voorzien van alle gemakken.

Met grootse gastvrijheid werd door de grensbewaker eten voor iedereen gemaakt, en werd uit een winkeltje bier, wodka en sap getoverd. Zo werd het heel gezellig, en was de kater van een stroeve grensovergang een beetje verdwenen. Olgi als eindbestemming voor de dag hebben we dus niet gehaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten