zaterdag 28 december 2013

PINGXIANG - HANNOI





























De grensovergang ging tot ieders opluchting soepel en om een uur of 11.00 reden we Vietnam binnen onder een ochtend zonnetje.

Wat een vriendelijke mensen. Vrolijk en spontaner dan de Chinezen zo lijkt het. Het lijkt verder wel alsof je nog een stap verder in de tropen komt. Begroeiing nog intenser. Sporen van de koloniale tijd zijn ook zichtbaar. Vietnamezen bouwen hun huizen met westerse trekjes, en kleden de huizen aan. Geen of veel minder Blokkendozen zoals in China. Hoogbouw zie je bijna niet.

Armer is het natuurlijk wel. Veel minder industrie, en veel minder moderne vervoermiddelen. De brommer en de fiets zijn bij uitstek nog de luxe vervoermogelijkheden.


Hanoi, het Sheraton hotel was leuk, maar natuurlijk snel Hanoi in om echt de stad op te snuiven. Wat een leuke stad en sfeer. Laagbouw, koloniale panden, veel echte goede koffiebars ( in China bestaat dit niet), natuurlijk duizenden winkeltjes, en fietsen en brommers als mieren door elkaar. Ja en natuurlijk ook overal frans stokbrood en goede croissants! Lekker gegeten op straat in een tentje met veel Vietnamezen. Hoofdgerecht, kikkers, smaakt als kip. Prima met een Tiger biertje. In een cafe met wat Mozambikanen een biljartje gedaan, en daarna in een andere kroeg, met gave blues muziek met een paar teams onder genot van Tiger bier, en wodka gedobbeld. Om 01.00 kapot in Sheraton bed gedonderd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten