maandag 2 december 2013

NOVOSIBIRSK - RUSSIA


Beste mensen!
Een lange afstand van ongeveer 655 km, en met de ervaringen van gisteren vonden we het verstandig om de tijd te nemen voor deze rit door op tijd wegte gaan.

Bij vertrek hebben we de auto omgetoverd tot cabrio, en onze bagage indeling zag er nu zeer avontuurlijk uit. In het donker rijden wij als cabrio omstreeks 08.15 uur, en dat trok meteen veel bekijks. Toeterende auto s zwaaiende en verbaasde mensen.

Onderweg ook veel mede weggebruikers die inhalen en dan naast je blijven rijden om ons te filmen en inhalen om later in de berm een foto van ons te maken.

De rit was een enorme meevaller. Een mooie weg wat lekker doorrijden moogelijk maakte. Enorme vlaktes land en steeds schaarser wordend verkeer en pompstations. Vlak voor ons was nog een vrachtwagen gecrachst, op z'n zijkant gevallen en de hele landing dozen eruit. Verder is er niet veel spannends gebeurd.

Dus moet je zelf voor wat afwisseling zorgen. Zo hebben wij de BMW dealer in Novisibisrk verrast met een Z3 bezoek tussen al het nieuwe blik. Men werd helemaal wild en vond het geweldig. De verkopers vroegen ons of ze in de auto mochten zitten en er een foto kon worden gemaakt. We kregen koffie aangeboden en stickers voor op de auto. Een proefrit mochten we in elke maken die wem aar wilden. Als dank voor de vriendelijke en enthousiaste reactie hebben we een Nederlandse vlag cadeau gedaan. Zie foto s op onze blog.

Bij het hotel aangekomen stond een TV ploeg klaar voor het locale nieuws. De BMW cabrio moest absoluut in het nieuws item, en dus nam de presentatrice met microfoon plaats op de bijrijders plaats en werd een parcour voorgeschreven van hoe naar de man met camera te rijden. Met take 1 en take 2 was de klus geklaard. Vervolgens moesten alle crew leden ook nog in de Bmw achter het stuur gefotografeerd worden. Erg grappig allemaal.

Tot zover deze route naar Novosibirsk.  Morgen een rustdag, en dan de bergen in op weg naár Mongolie!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten